Er muldvarpen aktiv om vinteren?

Ja muldvarpen er i højeste grad aktiv om vinteren, og den sover ikke vinterhi. I årets koldeste måneder, vil ofte kunne ses friske muldvarpeskud. Selv med snedække, vil der kunne dukke nye skud op. Vinterhi er ikke noget for muldvarpen.

Muldvarpens kraftige klør gør den i stand til at grave, selv om der skulle være frost i jorden. Det tærer dog på kræfterne, så der skal spises godt med føde iden kolde periode.

Muldvarpen tager for sig af regnorme om vinteren

Muldvarpeskud i sneenNår der er sne og frost kan de være sparsomt med fødeudvalget for muldvarpene. I vintermånederne tager muldvarpen derfor ekstra mange regnorme. Den spiser dem med velbehag, da regnormene smager ekstra godt om vinteren.

Frosten vil få regnormene til a søge dybere ned i jorden, og i kampen mod kulden udvikler regnormene ekstra meget glukose (sukker) i kroppen. Det får dem til at smage sødt, hvilket muldvarpen lever godt af.

Muldvarpene er kendt for at indsamle forråd af regnorme, og i vinterperioden laver de ekstra store spisekamre med regnorm. De orm der ikke spises med det samme, får bidt det yderste led af, og placeres i spisekammeret. Regnormene kan nu ikke længere flygte, men holder sig friske til når muldvarpen skal spise dem.

Muldvarpebekæmpelse om vinteren

Bekæmpelse af muldvarpe om vinteren foregår på samme måde som den øvrige del af året. Sørg for at finde de friske muldvarpeskud, og placer fælden mellem to skud.

Læs i øvrigt vores guide: sådan fanger du muldvarpe i haven.

Scroll to Top