Mosegrise bekæmpelse

På samme måde som muldvarpen laver jordskud i din have, kan du også få besøg af mosegrise, som laver nogle skud der minder meget om muldvarpens. Mosegrise kaldes også for vandrotter.

Men hvor besøg fra muldvarpen er en forholdsvis harmløs sag, forholder det sig helt anderledes med mosegrise, og det kan derfor være nødvendigt at bekæmpe mosegrisene.

Se her hvordan du kender forskel på mosegrise og muldvarpe

I denne artikel vil jeg fokusere på mosegrisebekæmpelse i din have.

Mosegrise bekæmpelse i din køkkenhave

Mosegris i havenMosegrisen er planteæder og holder af at spise grøntsager, planter og træernes rødder. Mosegrisen kan derfor gøre alvorlig skade på en køkkenhave eller på dine frugttræer i haven.

Det samme gælder for landmænd og plantageejere, hvis afgrøder kan trues af mosegrisenes indtog.

Det er vigtigt at du reagerer så snart du opdager det første mosegriseskud i haven. Kommer du hurtigt i gang med bekæmpelsen, vil det være nemmere for dig at slippe af med skadedyrene. Mosegrise formerer sig som var de rotter, og får 4-5 kuld unger pr. år. Det kan blive til mange mosegrise, hvis ikke du bekæmper dem.

Fælder til mosegrisebekæmpelse

Der findes flere måder at slippe af med mosegrise på. Du kan selv kaste dig ud i det, og bruge samme fremgangsmåde som til muldvarpebekæmpelse. Her anvender du muldvarpesakse, som sagtens kan bruges til at fange mosegrise også. Du skal dog typisk have gang i flere sakse på en gang, da mosegrise ofte kommer flere ad gangen.

Mosegrisesaksen graves ned ved siden af mosegriseskuddet i en ad gangene, eller ned i selve skuddet. Saksen vil så blive udløst når en mosegris træder på udløseren, og mosegrisefælden vil aflive dyret.

Du kan også anvende en speciel mosegrisefælde, som er en fælde der placeres oven på hullet i skuddet. Mosegrisen vil gå i denne når den søger op af sit hul, og vil blive fanget i fælden. Lidt på samme måde som med musefælder eller rottefælder.

Mosegrisskud ved vandløb

Mosegrisen holder af fugtige områder som søer og vandløb.

Professionel hjælp til bekæmpelsen

Mosegrise kan være sværere at slippe af med end muldvarpe, og det kan godt være en fordel at få en professionel skadedyrsbekæmper til at hjælpe dig af med problemet. De kan rådgive dig om den bedste løsning i dit tilfælde.

En professionel mosegrisebekæmper er uddannet til at anvende gift, og vil nogen gange anvende gift i bekæmpelsen af mosegrisene. Giften udvikler en giftig røg, som dræber mosegrisene nede i deres gangsystem.

Skadedyrsfirmaer kan i visse tilfælde også anvende gas til udrydning af hele mosegrisekolonier i din have.

I vores firma oversigt kan du finde lokale firmaer der tilbyder skadedyrsbekæmpelse af både mosegrise og muldvarpe.

4 tips til at slippe af med mosegrise i haven

  1. Start bekæmpelsen af mosegrisene så snart et jordskud ses i din have. Jo før du sætter ind, jo nemmere vil det være at slippe af med dyrene.
  2. Muldvarpefælder kan være effektive til at fange mosegrise også. Der findes forskellige typer mosegrisefælder og muldvarpefælder, som alle må anvendes af private, og er lette at opsætte i haven.
  3. Forebyg nye mosegriseangreb. Har du haft muldvarpe eller mosegrise, vil deres gangsystem nemt kunne overtages af nye beboere, som tilmed er sværere at opdage. Sørg derfor for at bekæmpe mosegrisene selvom du ikke har synligt aktive mosegrise i haven.
  4. Arbejd sammen med naboen om mosegrise bekæmpelsen. Har du fået mosegrise i haven, er naboen næsten sikker på også at få besøg af dem. Advar derfor hinanden hvis I får mosegrise i haven, og hjælp hinanden med at forebygge og bekæmpe.
Scroll to Top