Muldvarpefælder til brug i din have

Har du fået muldvarp i haven, og skal til at fange den, kan du anvende en muldvarpefælde. Her får du nogle råd til brug af muldvarpefælder i din have.

Muldvarpefælder er det mest effektive til bekæmpelse af muldvarpe i din have. En muldvarpefælde kaldes typisk også for en muldvarpesaks, og fungerer ved at den klapper sammen om muldvarpen, som derved bliver klemt til døde.

Muldvarpefælden skal placeres i en af muldvarpens gangsystemer. Den letteste måde at gøre det på, er at finde en af gangene tæt på overfladen, typisk mellem to friske skud.

Til formålet kan du bruge en søgepind. En tynd pind, som du stikker ned i jorden, for at mærke hvor gangene er. Find de to friskeste skud, og søg dig frem et sted mellem dem. Typisk løber der en gang i en nogenlunde lige linje melle de to skud.

Placer muldvarpefælden i gangen

Opsætning af muldvarpefælde

Når du har fundet gangen, skal du blotlægge et stykke af den. Grav ned med en lille planteskovl, og lav et hul stort nok til, at muldvarpefælden kan være deri.

Mulvarpefælden klargøres, så den er klar til at klappe. Sæt den forsigtigt ned i gangen, og opsæt den, så muldvarpen kan kravle ind i den. Den skal stå helt nede til gangens bund, så muldvarpen ikke kan komme under den. Ligeledes må der heller ikke være for meget luft i siderne, så den kan kravle forbi.

Når muldvarpefælden er sat, skal du sørge for at der ikke kommer lys ned. I stedet for at lægge jord ned i hullet, er det mere effektivt at sætte en sort murerspand over, og lægge den opgravede jord rundt ved kanten, så der ikke kommer lys ned.

Bruger du flere muldvarpefælder på samme tid, øger du chancen for fangst. Så overvej at sætte 2-3 fælder op ad gangen.

Tjek dine muldvarpefælder

Når fælderne er sat, skal du tjekke dem efter 1-2 dage. Er der fangst, så fint. Ellers er det rart lige at se til dem, og holde øje med at de ikke er blevet udløst, uden at have fanget en muldvarp.

Når du har fanget muldvarpen, kan du overveje at lade en fælde blive stående. Muldvarpe lever normaltvis alene, men der kan komme en ny forbi, og overtage det eksisterende gangsystem. Du kan også nøjes med at udjævne skuddene, og droppe at have en fælde stående. Nye skud vil så afsløre eventuelle nye beboere.

Køb muldvarpefælde online

Vi har samlet et par tilbud på muldvarpefælder herunder. Her kan du nemt og hurtigt købe fælden online i webshop, og få den leveret lige til døren.

Scroll to Top