Sådan fanger du muldvarpe i haven

Der findes mange huskeråd, skrøner og bud på hvordan du slipper af med muldvarper i haven. Men den mest effektive måde, for dig som privatperson, er at bruge muldvarpesakse mod muldvarpene.

En muldvarpesaks er en fælde specielt beregnet til at fange muldvarpe. De fås i flere modeller og størrelser, og kan købes på nettet eller i dit lokale byggemarked.

Find de nyeste muldvarpeskud

MuldvarpesaksStart med at finde de nyeste muldvarpeskud. Det er her der senest har været aktivitet, og her chancen er størst for at få en muldvarp i saksen. Du kan evt. skylle jord ned i gangene med en haveslange. Muldvarpen vil så grave jorden op igen, og du kan nu se hvilke skud der er friske.

Skuddene er nemmest at identificere om morgenen, da muldvarpene bl.a. er aktive i morgentimerne.

Fritlæg et stykke af muldvarpens gang

Når du skal placere muldvarpesaksen, skal du sørge for at fritlægge et stykke af muldvarpens gang. Det nemmeste er at grave ned i et muldvarpeskud. Grav jorden væg med hænderne ind til du støder på gangsystemet. Sørg for at placere muldvarpesaksen et sted hvor der gang til begge sider.

Mest effektivt er det dog ofte at lokalisere en af muldvarpens gange mellem to skud, og så sætte fælden op her. Med en lang pind kan du stikke ned i jorden mellem to skud. Bliv ved til du finder et sted, hvor du kan mærke jorden give efter. Her vil gangen typisk være. Du kan nu grave ned til gangen, og placere fælden her.

Sørg for at bruge havehandsker når du graver jorden væk, da lugten af menneske kan skræmme muldvarpen væk fra det område saksen sættes op.

Placer muldvarpesaksen i gangen

Placer muldvarpesaksen i hullet

Når hullet er klar, skal du sørge for at placere muldvarpesaksen parallelt med gangens retning. Saksen skal fylde hele gangens bredde, og placeres så udløsermekanismen befinder sig helt nede i bunden af gangen.

Når du har placeret muldvarpesaksen i hullet, dækkes hullet forsigtigt til med jord. Sørg for at du ikke klapper eller maser jorden ned i hullet. Muldvarpesaksen skal kunne arbejde frit, uden for mange forhindringer. Af samme grund er det vigtigt at der ikke ligger sten eller kraftige rødder i vejen.

Der må ikke komme lys ned i hullet

Muldvarpeskud på græsplæne ved sommerhusDet er vigtigt at du dækker hullet til, så der ikke kommer lys ned i hullet. Du kan også spærre lyset ude ved at sætte en sort malerspand hen over hullet med muldvarpesaksen, og skubbe lidt jord rundt lang kanten af spanden. Dermed får du spærret lyset effektivt ude.

Flere muldvarpesakse øger dine chancer

Når du jager muldvarpen med brug af muldvarpesaks, så brug flere sakse samtidigt. Ved at opsætte flere muldvarpefælder øger du dine chancer betragteligt. Placer dem i skud der er tæt på hinanden.

Tjek muldvarpesaksene

Når saksene er sat op, skal du lade der gå en dag eller to inden du kigger til dem. Er der ikke gevinst, kan du lade fælderne stå igen, eller flytte dem hen til andre muldvarpeskud, hvor der har været aktivitet.

Se evt. efter om der har været aktivitet ved dine fælder. Er saksene placeret ved en skråning i gangene, kan jorden udløse fælden, når muldvarpen skubber jorden hen mod udgangen.

Når muldvarpen er fanget

Muldvarp fanget i fældeNår du får muldvarpen fanget, skiller du dig af med den, og gnider saksen med lidt jord, for at fjerne evt. lugt. Herefter er muldvarpesaksen klar til brug igen.

Når du har fanget muldvarpen vil der normalt ikke være flere muldvarpe. Muldvarpe lever alene. Men vær opmærksom på at deres gange kan blive overtaget af andre muldvarper. Så du skal holde øje med om der skulle dukke nye skud op, og være klar til hurtig indsats med muldvarpesaksen igen.

Køb muldvarpesakse her

Herunder finder du et mindre udvalg af muldvarpesakse, som kan bestilles online.
Køb muldvarpesaks online
Køb muldvarpesaks her. KUN 69,95

Scroll to Top