Muldvarpeskræmmere – skræmmer de muldvarpen væk fra din have?

På de fleste markeder findes der forskellige vidundermidler der kan løse et problem for dig. Når det drejer sig om muldvarpe bekæmpelse, reklameres der ofte for muldvarpeskræmmere. Disse skal efter sigende udsende en høj lyd, som muldvarpene ikke bryder sig om, og derfor forsvinder ud af din have.

Hvordan virker en muldvarpeskræmmer?

En muldvarpeskræmmer udsender en højfrekvent lyd, som skadedyr ikke skulle bryde sig om. Du bekæmper muldvarpene ved at placere en eller flere muldvarpeskræmmere i eller ved muldvarpeskuddene i din have. Lyder jager så muldvarpen væk.

Hvor kan man købe muldvarpeskræmmere?

De kan købes mange steder. Nogle gange kan du finde dem billigt hos dit lokale supermarked, men ellers kan de købes i byggemarkeder eller i webshops. Prisen varierer fra omkring 50 op til et par hundrede kroner for en enkelt skræmmer.

Virker muldvarpeskræmmere?

Der er meget forskellige holdninger til, om muldvarpeskræmmere har en effekt på muldvarpe og mosegrise.

Der er meget lille indikation på at muldvarpskræmmere har den ønskede effekt på muldvarpe. I Danmark er der foretaget undersøgelser på mosegrise hos Statens Skadedyrslaboratorium, og her er det tydeligt at mosegrisene er ligeglade med den højfrekvente lyd.

I Tyskland er der foretaget lignende tests med muldvarpe, og de lader sig heller ikke genere af lydene. Højfrekvent lyd bør også optages hurtigt i jorden, hvorfor radius for en skræmmer ikke kan være ret stor.

Jeg har selv været med til at teste muldvarpeskræmmere af i et par sommerhushaver, og her havde de absolut heller ingen effekt.

Ligeledes har jeg hørt andre der har afprøvet muldvarpeskræmmere, hvor muldvarpen endda lavede et nyt muldvarpeskud lige ved siden af en aktiv skræmmer.

Flere privatpersoner har dog over årene, meldt om positive effekter i deres haver, ved anvendelse af muldvarpeafskrækker.

Rådet herfra er derfor at du kan prøve at anvende muldvarpeskræmmere. Men hav ikke forventninger om en mirakelkur. Muldvarpesakse er det mest effektive våben til muldvarpe bekæmpelse.

Scroll to Top