Myter om bekæmpelse af muldvarper i haven

Der findes mange mere eller mindre gode råd om hvordan du fanger muldvarper i din have. Nogle af dem man oftest støder på finder du herunder.

 1. Hvidløg skræmmer muldvarpe væk
  Muldvarpe lader sig ikke skræmme væk af at du placerer hvidløg i dens gange. Den kan ganske vist ikke lide lugten, men vil så sørge for at afspærre gangen med lugtgenen, og så ellers fortsætte uforstyrret i det øvrige gangsystem.
 2. Stik en flaske ned i muldvarpeskuddet
  Et gammelt fif skulle være at sætte en tom flaske ned i muldvarpens hul. Lyden af vinden i flasken skulle være nok til at få den til at forsvinde. Muldvarpen er dog i forvejen vant til mange lyde, og vil derfor uden problemer vænne sig til lyden – og blive boende.
 3. Muldvarpeskræmmere jager muldvarpen væk
  Mange steder kan man købe såkaldte muldvarpeskræmmere, som med højfrekvente lyde skulle jage de små dyr ud af deres gange. Danske og tyske undersøgelser viser dog at både muldvarpe og mosegrise er ligeglade med lyden.
 4. Vibrationer skræmmer muldvarpen væk
  Rystelser og vibrationer vil kortvarigt kunne skræmme muldvarpen, da den tror at det kan være et rovdyr. Men skræmmere og andre tekniske finurligheder der skal skræmme muldvarpe væk med vibrationer, fungerer ikke. Muldvarpen vil vænne sig til rystelserne og blive boende.

Aprilsnar om muldvarpe
Muldvarpe her også været genstand for aprilsnar. Se nogen af dem her.

Scroll to Top